Havana

Havana oh nana, je kent 'm wel, die hit (geen dank, die heb je vandaag de hele dag in je hoofd). Havana is de plek waar voor de meeste mensen hun reis door Cuba begint. De stad met de oude Amerikaanse auto's, prachtige gekleurde gebouwen, geur van Rum en sigaren.. je bent in de hoofdstad van Cuba! Met ruim 2 miljoen inwoners is dit de grootste stad van Cuba.


Maar Havana is ook de stad waar al járen weinig aan onderhoud is gedaan. Veel gebouwen zijn daarom vervallen. Ook dit maakt Havana een unieke stad. Eigenlijk kun je niet beschrijven hoe Havana is, je moet het ervaren!

Meer blogs over Cuba lezen? Lees hier de blog over Viñales of over het kleurrijke Trinidad .


Hotel Nacional

Het bekendste hotel van Havana is Hotel Nacional. Dit prachtige vijfsterrenhotel is gevestigd aan de Malecon, de bekende boulevard aan de noordkant van Cuba. Met heerlijk zwembad en prachtige tuinen is dit een fijne plek om je reis naar Cuba te beginnen. In de tuin achter het hotel vind je kanonnen, loopgraven en ondergrondse tunnels van voor de revolutie. Iedere werkdag om 10.00uur start in de lobby een gratis rondleiding. In de directe omgeving van het hotel is niet veel te beleven, neem voor 10 CUC (€9) een taxi naar 'Havana Vieja', het oude centrum.


Plaza de Revolution

Dit plein, in de wijk Vedado, geldt als herinnering aan de overwinning en de vrijheid. Vroeger hield Fidél Castro hier zijn (8 uur durende!) toespraken. Dan stond dit plein vol met ruim een miljoen mensen. De énorme portretten zijn van Ché Guevara en Camillo Cienfuegos, de rechterhand van Castro.

Capitolo

El Capitolo was tot de Cubaande revolutie de plek waar de regering gevestigd zat. Tegenwoordig vind je hier de academie van wetenschappen.


Havana Vieja

Havana Vieja is ook wel het oude centrum van Havana. Hier vind je de meest prachtige victoriaanse stijl gebouwen.

La Floridita

Deze bar heeft de beste daiquiries van de hele stad. Je vindt hier niet snel een leeg tafeltje, vooral de live muziek maakt deze bar een bezoekje waard!

Callejon de Hamel

In de buurt van het oude centrum vind je dit kunstenaarssteegje. Hier leven en werken kunstenaars, vooral met gerecycleerde kunstvoorwerpen.

Café Bohemia

Ons favoriete eet- en drinktentje van het oude centrum vind je op het beroemde plein Havana Vieja .

Plaza de Armas

Plaza de Armas is het belangrijkste en het oudste plein in het oude centrum. Rond het plein liggen veel cafés, restaurants en bars. Ook kun je er Palacio de los Capitanes Generales bezichtigen, het voormalige presidentiële paleis.


Rooftops

Een zonnige stad is niet compleet zonder heerlijke rooftops! Op deze toffe plekken kun je even bijkomen van de stad.

La Guarida

La Guarida is de bekendste paladar (Cubaans voor privérestaurant) van Cuba en is door vele beroemdheden bezocht. Deze plek heeft verschillende dakterrassen, op verschillende hoogten. Toffe plek om op de rooftop een cocktailtje te drinken. Tip; Als je hier een hapje wilt eten, reserveer dan vooraf!

Iberostar Parque Central Hotel

Ben je op zoek naar een luxe vijfsterrenhotel in het bruisende, oude centrum, dan is dit hotel zeker een aanrader. Je overnacht hier vanaf 200CUC per nacht, zeker voor Cubaanse begrippen erg prijzig. Maar dan kun je wel genieten van een rooftoppool en prachtig uitzicht over de (oude) stad.

Gran hotel Manzana Kempinski

Ben jij meer een luxepaardje? Kies dan voor 'Hotel Kempinski'. Overnachten doe je hier vanaf ruim 300CUC. Je kunt hier natuurlijk ook alleen een drankje doen, maar wil je hier een duik nemen, dan kun je in je buidel tasten.


Fusterlandia

Ben je op zoek naar iets unieks en kleurrijks in (de buurt van) Havana? Bezoek dan Fusterlandia, een wijk waar werkelijk alles met mozaiek is versierd. Kunstenaar José Fuster startte in 1990 met het versieren van zijn huis, wat zich heeft uitgebreid tot de straat en op dit moment zijn er ruim 80 huizen versierd. Hij zou geïnspireerd zijn door de Spaanse kunstenaar Gaudí.