Los Angeles

The city of Angels , dé plek waar je overal in de stad de beroemde vleugels van Colette Miller vindt. Ook de stad waar je de welbekende Hollywood sterren op de walk of fame kunt bewonderen. En vergeet natuurlijk niet de aangrenzende stad Beverly Hills, waar de jetset van Amerika een vakantiehuisje heeft. Én de plek waar je de Universal studio's Hollywood kunt bezoeken.


Dat laatste vonden wij zeker een aanrader! Alle attracties zijn voorzien van de nieuwste technologische snufjes! Maar ook de attractie Studio Tour, waar je een kijkje achter de schermen bij oude filmsets krijgt, is tof om te bezoeken.


Hollwood

Je bent niet in Hollywood geweest als je geen foto van het Hollywood sign hebt toch? Vanaf Canyon Lake drive heb je een goed uitzicht op de borden!

Oue Skyspace

Wie durft? Glijden op een glazen glijbaan van de 70ste naar de 69ste verdieping van de US Bank Tower (op bijna 300 meter hoogte!). De welbekende ‘Los Angeles’ vleugels die je in de hele stad vindt, zijn hier ook! Toch wel het tofste plekje voor deze cliché foto!

Streetart

Dichtbij downtown Los Angeles vind je het Arts district, de muren staan hier vol met streetart. Muurversieringen veranderen ieder jaar, er wordt dan weer wat nieuws overheen gezet. Om even bij te komen van je zoektocht naar toffe streetart kun je terecht bij Urth caffé. Een koffietentje waar ze héérlijke koffiekoeken verkopen!


Venice beach

De bruisende kustlijn van Los Angeles heet Venice Beach, dit is één van de populairste stranden van Californië. Venice beach dankt zijn naam aan de vele kanaaltjes en sloten die door de buurt lopen, net als in Venetië.

Hier vind je ook het bekende Muscle Beach (waar bodybuilders zich in de brandende zon uitsloven) en een skatepark waar je je ogen uit kunt kijken. Tegen de middag verzamelen exentrieke types zich rond de boulevard om (zelfgemaakte) spullen te verkopen.

Santa Monica pier

Vanaf Venice Beach is het tof om een bezoekje te brengen aan de Santa Monica Pier. Op de pier vind je het Pacific Park, een mini pretpark. Een leuke route om met de fiets naartoe te rijden. Wij huurden toffe beach cruisers bij Jay's Rentals op Venice Beach.

Venice Canals

De naam Venice Beach is ontstaan door de Venice Canals, de kleine kanaaltjes tussen huizen door.

Rolschaatsen

Een leuke manier om de boulevard te verkennen is door rolschaatsen te huren. Het pad langs de kuststrook is verhard, waardoor een fijn fietspad is ontstaan. Wij huurden deze oldskool rolschaatsen bij Jay's Rentals.