New Providence

Als je het ons vraagt zijn de Bahama's écht de ultieme bounty-strandbestemming. Wist je dat de Bahama's uit ruim 700 eilanden bestaan? En dan zijn er nog ruim 2000 zandplaten, die soms gedeeltelijk onderwater liggen.Wij combineerden onze reis naar de Bahama's met een bezoek aan de stad Miami en bezoekjes aan de parken van DIsney World in Orlando. Wist je dat je vanaf Miami in slechts 55 minuten op de Bahama's kunt landen?

De bekendste eilanden van de Bahama's zijn New Providence, Grand Bahama, Eleuthera en The Exuma's. Wij kozen voor New Providence, het belangrijkste eiland waar 70% van de bevolking woont. Ook de hoofdstad Nassau vind je hier. Dankzij het tropische klimaat en de ligging vlakbij de Verenigde Staten is de kleurrijke havenstad Nassau een populaire toeristische bestemming.

Nassau

Een van de belangrijkste eilanden van de Bahama's is New Providence, de plek waar ook het wereldberoemde Atlantis Resort ligt (hierover later meer). De Bahama's horen niet bij Amerika, maar ze betalen er toevallig wel ook met (Bahamaanse) dollars. Of de Bahama's een dure bestemming zijn? Ja! Zelfs boodschappen in de supermarkt zijn érg prijzig (denk aan een heel brood €12, plakjes kaas €12). Locals eten daarom vaak bij de Fish Fry, waar een aantal foodtrucks verzameld zijn, gelegen aan de noordkant van het eiland.
Ook verblijven op dit prachtige eiland kan erg prijzig worden, zeker hotels aan de noordkant van het eiland. Wij hadden zelf een erg leuke AirBnB geboekt op het eiland.

Fish Fry

Aan de noordkant van Nassau, bij Arawak cay, vind je de fish fry. Hier staan een aantal foodtrucks die onder andere het populaire gerecht 'conch salad' verkopen. Dit is een soort zeeslak, die in een grote schelp leeft.

Sandyport beach

Aan de noordkant van het eiland vind je ook Sandyport Beach. Een heerlijk strandje waar je kunt genieten van een mooie zonsondergang.

Nassau downtown

Een leuke plek om doorheen te slenteren. Downtown Nassau en Bay Street staan bekend omdat je er goed belastingvrij kunt winkelen.


Paradise Island

De stranden van Nassau zijn mooi, maar zoek je echt een stukje paradijs dan moet je zeker naar 'Paradise Island'. Dis is een klein eilandje aan de noordkant van Nassau, verbonden met een brug. Het stukje strand is openbaar, dus voor iedereen toegankelijk. Hier heb je écht een wit strand en een kraakheldere zee. Uiteraard zijn er een aantal locals die hier proberen geld te verdienen. Bijvoorbeeld door strandbedjes voor een belachelijke prijs te verhuren (weten we uit eigen ervaring). Op dit kleine paradijsje vind je ook het bekende luxe Atlantis resort.

Atlantis resort

Atlantis resort is een luxe resort met een ruime keuze aan faciliteiten. Vergelijkbaar met de hotels op de strip in Las Vegas . Het strand bij dit hotel is overdag erg druk, omdat dit een van de plekken op het eiland is waar cruiseschepen aanmeren. Aan het eind van de middag zijn deze toeristen weer vertrokken en heb je dit strand (bijna) voor jezelf!


Je vindt hier allerlei winkels van luxe merken en buiten het resort enorme jachtschepen in de haven. Ook vind je hier een enorm aquarium en je kunt hier zelfs van een waterglijbaan waar je door een bak met haaien glijdt.
Altijd al eens met dolfijnen willen zwemmen? Ook dat kan hier!


Onderwatermuseum

Op het eiland New Providence bevindt zich ook een onderwatermuseaum, officieel het Sir Nicholas Nutatall Coral Reef Sculpture Garden . Hier kun je op zoek naar het grootste onderwatersculptuur ter wereld 'Ocean Atlas'. Dit onderwatermuseum vind je naast Clifton Heritage National Park. Met deze plek proberen ze aandacht te vragen voor zorg van de oceanen.