Trinidad

Wellicht minder bekend dan de hoofdstad Havana of de tabaksplantages in de vallei van Viñales , maar niet minder leuk! Wij zijn stiekem best een beetje verliefd geworden op Trinidad.
Waar de huizen en gebouwen in Havana best 'flets' zijn qua kleur, lijkt het of in Trinidad de schilder pas klaar is met zijn kleurrijke werk. Wat een vrolijke stad is dit!


Trinidad is een klein stadje, waar je binnen een uurtje rondgelopen hebt. Wij verbleven 4 dagen in Trinidad en dat was wat ons betreft perfect. Je kunt de stad (en zijn kleurrijke straatjes) op je gemak bekijken. Bezoek ook zeker nationaal park El Cubano, op korte afstand van Trinidad.

Meer blogs over Cuba lezen? Lees dan de blogs over de hoofdstad Havana of de vallei van Viñales .


Kleurrijke straatjes

Trinidad is een heerlijke stad om door te kleurrijke straatjes te dwalen. In het midden van de stad vind je Plaza Mayor, met daarnaast de Church of the Holy Trinity. Rondom deze enorme kerk vind je allerlei kleurrijke straatjes met kleinschalige (toeristische) winkels.


Uitzicht vanuit kerktoren

Convento de San Francisco de Asis is vanbinnen geen bijzonder kerkje, maar de toren is wel erg leuk om te beklimmen. Stop halverwege de trappen af en toe even, vanaf iedere 'verdieping' die je tegenkomt heb je een fantastisch uitzicht over de stad (en de prachtige natuur eromheen!). Als je weer naar buiten stapt, zitten op het pleintje voor de kerk vaak oude Cubaanse mannen heerlijke muziek te maken.


Nationaal park El Cubano

In de buurt van Trinidad ligt nationaal park El Cubano. Je kunt hier met paard en wagen naartoe vervoerd worden. Eenmaal aangekomen in het park betaal je een kleine bijdrage als entree 6 CUC (€5). Na een korte hike kun je in dit park in een echte grot zwemmen, hoe tof is dat?


Eten & drinken

Een stad is pas echt leuk als je er lekker kunt eten en drinken, toch?! In Trinidad zijn er een heleboel leuke eet- en drinktentjes, de meeste zelfs mét rooftop!

La nueva era

Deze paladar (privé familierestaurant) bevindt zich op een sfeervol pleintje. Je kunt op verschillende plekken zitten, zowel overdekt als bovenop de rooftop. Vaak kun je hier genieten van livemuziek.

Los conspiradores

Dit vonden wij het meest sfeervolle tentje in Trinidad, vooral de verlichting 's avonds. Je vindt dit eettentje naast casa de la musica, aan het centrale plein van de stad.

Café don Pepe

Voor een ontbijt of lunch kun je terecht bij café don Pepe.


Casa Particular

Net als in Viñales , kun je ook hier prima bij mensen thuis slapen. Wij boekten via AirBnb een prachtig privéhuis. En hoe mooi is het uitzicht vanaf ons dakterras?

Casa de la Musica

Op dit pleintje, in het midden van de stad, kun je overdag genieten op een van de terrasjes. 's Avonds vanaf 20u betaal je 1 CUC (€0,90) entree en speelt er livemuziek.

Strand

Wil je na je bezoek aan nationaal park El Cubano en rondstruinen in Trinidad een dagje naar het strand, dan kun je richting playa Ancón!

Cave Club

Wist je dat je in Trinidad uit kunt gaan in een club in een grot?! Helaas hebben wij deze cave club (disco Ayala) niet bezocht. maar we hoorden veel positieve reacties van andere toeristen.