Bali

Op de wereld van Social Media lijkt het tegenwoordig of je er niet bij hoort als je geen foto’s van Bali op je account hebt staan. Vooral de prachtige Airbnb slaapplekken mét infinitypools zijn om bij weg te dromen. Zelf zijn wij maar kort op Bali verbleven, omdat er juist in de omgeving prachtige plekken zijn om te bezoeken. Wel hebben wij een bezoek gebracht aan Canggu, Ubud en het gebied rond Uluwatu. Wij waren vooral onder de indruk van buureiland Lombok (zie blog).
Ubud - centraal Bali

Ubud

Als je denkt aan Bali, denk je zeker aan de prachtige groene rijstterrassen. De bekendste en een van de mooiste is Tegalalang bij Ubud, gelegen centraal op Bali. Wij bezochten Ubud in één dag, met de scooter vanuit Canggu. Er is in Ubud meer te beleven, maar onze indruk was toch wel dat het érg toeristisch is.

Bali swing

Wie kent ze niet, die prachtige foto's waar je schommelt over de prachtige natuur van Ubud?! Op de plek waar wij dit deden, hingen drie verschillende schommels. Deze plek was lastig te vinden (google Bali Swing en je krijgt redelijk goede aanwijzingen) maar was toch érg toeristisch. Wordt vooral bezocht door meiden met zwierige jurkjes (insta-proof) die tussendoor ook nog wisselen van outfit.


Naast de schommels, kon je op deze plek ook in dit fantastisch ei waar je als vogeltjes van het uitzicht kon genieten.


Uluwatu - zuid Bali

Tempels

Bali staat bekend om haar vele tempels, er wordt gezegd dat het eiland er ruim 6000 telt! Wij bezochten Pura Luhur in Uluwatu. Wij vonden deze tempel niet erg bijzonder, mede doordat het hier érg druk was.

Luxe hotels

Op Bali kun je overnachten in luxe, voor een kleine prijs. Voor onze laatste nachten op Bali kozen wij voor Golden Tulip Bay View Hotel . Vanuit onze kamer liepen we zo naar een prachtige infinitypool. Wat een fijne plek om onze reis af te sluiten.

Canggu

Canggu staat bekend om zijn surfstranden. Het is een prima plek om vanuit hier de rest van Bali te ontdekken. Wij verbleven in Koa Surfer Hotel , een plek waar veel surfers ook overnachten.
Voor een ultiem chill plekje kun je een bezoekje brengen aan Finns beachclub, een hippe tent (met zwembad) aan het strand.

Kuta

Tenzij je op zoek bent naar dronken Autralische jongeren, kun je deze plek zéker overslaan. Deze plek is wel ideaal om last-minute souverniertjes te halen voor het thuisfront, voordat je naar het vliegveld vertrekt.


Nusa Lembongan & Nusa Ceningan

Aan de zuid-oostkust van Bali vind je de eilandengroep waar Nusa Lembongan en Nusa Ceningan bij horen. Dit wordt ook wel het 'oude Bali' genoemd. Binnen een half uurtje ben je vanuit Sanur met een boot op deze eilanden.

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is tof om te ontdekken op een scooter (zonder helm, die hebben ze hier niet). Wij verbleven op mushroom beach, een prachtig strand aan de noord-west kant van het eiland. Vanwege de wilde zee moesten we de overtocht naar Lombok twee dagen uitstellen. Het was absoluut geen straf om deze extra dagen op Mushroom beach door te brengen.

Nusa Ceningan

Vanaf Nusa Lembongan gingen we met de scooter naar Nusa Ceningan. Dit is een klein eilandje dat is verbonden met de bekende gele brug.

Mantarays

Een van de hoogtepunten van onze reis, was het snorkelen met een mantarog, langs de kust van Nusa Lembongan. Een lokale visser nam ons mee voor een snorkeltripje. Mantaroggen komen dagelijks naar plekken in de zee, waar veel visjes zwemmen die algen van hun lijf eten, een soort wasstraat dus. Mantaroggen lijken niet bang voor mensen, de rog die wij zagen bleef juist rond ons heen zwemmen, alsof hij wilde spelen.

Nusa Penida

Wegens tijdgebrek hebben wij geen bezoek aan dit eiland gebracht, maar hier hoorden we wel veel positieve verhalen over van andere reizigers. Het is best een uitdaging om dit eiland te bereiken.