Hawaii - Maui

Hawaii, de vijfigste staat van Amerika. Wist je dat dit een eilandengroep met 137 eilanden is? De bekendste eilanden zijn Oahu, Maui, Kauai en Big Island. Na de drukte op Oahu vertrokken wij naar Maui, het tweede grootste eiland van Hawaii.
Maui is een erg groen eiland, vooral in het noordoosten. De passaatwind waait vanuit het noordoosten en brengt wolken vol met oceaanvocht het eiland op.


De vulkaan Haleakala blokkeert de weg voor deze wolken. Als deze wolken Haleakala eenmaal hebben bereikt, zijn ze te zwaar om hier overheen te rijzen. Als gevolg hiervan valt er in dit gebied erg veel regen, waardoor een zeer vochtig tropisch regenwoud klimaat ontstaat. Aan de zuidoostkant van het eiland is het daarom erg droog en dor. De regenachtige buien bereiken deze kant van het eiland (vrijwel) nooit.

Meer blogs over Hawaii lezen? Lees hier de blog over Oahu , waar je Honolulu en Waikiki beach vindt.


Road to Hana

Maui staat toch wel bekend om 'the road to Hana', met zijn slechts 83 kilometer lang één van de bekendste Amerikaanse autoroutes. De Road to Hana brengt je vanaf Pa'ia in het noorden naar het plaatsje Hana, in het oosten van Maui. Tijdens deze avontuurlijke rit kom je naast geweldige (natuurlijke) bezienswaardigheden ook 620 scherpe bochten en 59 bruggetjes tegen, waarvan 46 éénbaans bruggetjes. Hana zelf is niet eens een bijzondere plek, maar de weg er naar toe is wel een feestje. Zeker als je daarbij een privé (audio) gids met je mee neemt. Download de app ‘ Shake Maui ’, ontwikkeld door locals, die je door de route heen loodsen met daarbij op de achtergrond heerlijke Hawaiaanse muziek. Zij vertellen je waar het de moeite waard is om te stopppen, en waar je best door kunt rijden. Wij kozen er voor om de Loop Road to Hana tour te rijden, waarbij je een soort rondje maakt en langs de zuidkant van het eiland terugrijdt.

Let op; als je deze route in één dag wilt rijden, moet je vroeg vertrekken! Wij vertrokken met onze huurauto om 07.00uur voor the ‘road to Hana’.

Rainbow Eucalyptus tree

Een korte hike op de Waikamoi ridge trail brengt je langs prachtige, felgekleurde eucalyptus bomen.

Ching's point

Een heerlijke plek voor een eerste duik.

Ke'anae Valley

Geniet van het mooie uitzicht over de Ke'anae vallei.

Waikani falls

Dit is nog eens een échte waterval.

Wailua iki fall

Na een korte hike op de wailua iki trail kom je bij een 'verborgen' waterval, prachtig! Een fijne plek voor een duik.

Black sand beach

Het enige zwarte strand van Maui vind je in het Wai'anapanapa park. Hier vind je ook twee grotten en voldoende picknickplekken.

Red sand Beach

Eenmaal aangekomen in Hana vind je, goed verstopt, Red Sand Beach. Parkeer de auto bij het Hana Community Center. Vanaf hier steek je het grasveld over naar links en volg je een weg langs de rotsen. Uiteindelijk kom je uit bij een rood strand, gelegen tussen de rode rosten, met helder blauw water.

Seven Sacred pools

Helaas zijn de seven sacred pools niet (meer) toegankelijk om naartoe te gaan.


Zonsopkomst vulkaan Haleakala

Midden in de nacht vertrokken wij vanuit ons hotel in Kihei naar de Haleakala Nationaal Park. Met 3005 meter boven zeespiegel het hoogste punt van Maui. Haleakala betekent House of the sun, oftewel de beste plek om de zonsopkomst te bekijken.
Trek je warmste kleren aan want het is erg fris op de vroege morgen bovenop de vulkaankrater. En druk! Je bent hier zeker niet alleen!
Waar wij lastminute achter kwamen is dat je een toegangskaartje nodig hebt om dit nationaal park te mogen bezoeken tussen 03.00-07.00uur. Deze ticktets kun je vanaf 60 dagen vooraf kopen, maar gelukkig houden ze hier last-minute tickets achter tot 2 dagen van te voren.


Snorkelen

Zowel boven- als onderwater is het in Maui een stuk rustiger dan op Oahu. Toch zijn de zeedieren gewend aan toeristen, ze lijken er zelfs mee te willen spelen. Op het strandje voor ons hotel in Kihei zwom een reuze Hawaiaanse zeeschildpad. Op een gegeven moment zwommen er zelfs 2 schildpadden om ons heen, fantastisch toch?!