Staycation Achterhoek, Nederland

Staycation: Achterhoek

De zomer van 2020 zorgt ervoor dat Nederlanders massaal een #staycation zoeken. In het oosten van het land, in de provincie Gelderland, grenzend aan Duitsland, vind je 'De Achterhoek'. Je hebt er vast al eens over gehoord, maar hoe goed ken je dit gebied? Wist je dat er zelfs wijngaarden te vinden zijn? Je vindt hier ook verschillende rivieren en receatieplassen, waardoor er op en rond het water ook genoeg te doen is.

Forrest Glamping

Op zoek naar een unieke plek met festival vibe om te overnachten? Forrest Glamp biedt verschillende unieke slaapplekken, voor ieder wat wils! Van grootmoeders bedstee en hippe tipi- en bell tenten tot aan tiny houses en luxury suites. Bij sommige accommodaties maak je gebruik van een gezamenlijke toiletruimte, andere accommodaties bieden privé sanitair.
In principe is deze pop-up glamping 'adults only', behalve van 24 juli t/m 7 augustus, dan zijn ook gezinnen met kinderen welkom.

Staycation Achterhoek, Nederland
Staycation Achterhoek, Nederland

Luxury suite

Verblijf een weekend of midweek in een van de accommodaties en geniet van de rust! Wij verbleven in een Luxury Suite, met tweepersoonsbed, eigen sanitair, een overkapping met picknickset en een eigen hangmat.

Staycation Achterhoek, Nederland

Well nestje

Wil je ultiem ontspannen, boek dan bij Forrest Glamp een wellness dagdeel met hottub en sauna, midden in de bossen van Eibergen. Er liggen dan badjassen klaar, de sauna wordt warmgestookt en je wordt ontvangen met een heerlijk flesje prosecco én vers fruit.

Staycation Achterhoek, Nederland

Foodtrucks

Op het terrein van Forrest Glamp kun je, net zoals op een écht festival, eten en drinken halen bij verschillende foodtrucks. Je betaalt je hapjes en drankjes zelfs met festivalmunten.


Op ontdekking

Je kunt de omgeving van de Achterhoek op verschillende manieren gaan ontdekken.

Staycation Achterhoek, Nederland

Oldtimer trip

Wil je de omgeving van de Achterhoek ontdekken, huur dan een toffe oldtimer! Bij Forrest Glamp hebben ze een toffe Burton die je kunt huren, maar via www.duckstoer.nl kun je ook een lelijk eendje huren.

E-chopper / E-bike

Je kunt de Achterhoek ook gaan verkennen op een e-chopper en/of e-bike. Bij Forrest Glamp verhuren ze verschillende modellen waarmee je zelf op pad kunt gaan.

SUP of kano

Wil je de rivierrijke omgeving eens op een sportieve manier ontdekken? Je kunt op verschillende plekken een SUP board en/of kano huren.

Staycation Achterhoek, Nederland

Beachclub MEER

Ben je op een zonnige dag op zoek naar een dagje vertier op en rond het water, dan kun je terecht bij beachclub MEER. Deze heerlijke beachclub ligt aan Het Hilgelo, een waterplas met daaromheen enkele campings.

Staycation Achterhoek, Nederland

Flamingo's spotten

Een leuk uitje in de buurt.. net over de grens in Duitsland, kun je bij Zwillbrocker Venn flamingo's in het wild spotten!


In de omgeving

De Achterhoek is een regio van 11 gemeentes in het Oosten van Nederland, er is dus genoeg te zien en doen. Behalve de eindeloze boerderijen, landweggetjes, zijn er ook een aantal dorpen en steden die een bezoekje waard zijn.

Staycation Achterhoek, Nederland
Staycation Achterhoek, Nederland
Staycation Achterhoek, Nederland

Zutphen

Een gezellige, sfeervolle stad in de Achterhoek is Zutphen. Je kunt deze stad ook verkennen vanaf het water, bijvoorbeeld met een fluisterbootje of een SUP board.
In het centrum vind je historische panden en leuke eet- en drinktentjes. Aanrader is Italiaans restaurant De Wijnhuistoren, midden op de Groenmarkt.

Staycation Achterhoek, Nederland
Staycation Achterhoek, Nederland

Lochem

Een ander leuk stadje midden in de Achterhoek is Lochem. Je kunt hier met een replica van een oude Berkelzomp (platbodem scheepje) rondvaren. Ook bevindt zich in Lochem een prachtig kasteel: De Cloese.

Staycation Achterhoek, Nederland

Enschede

Heb je na al die rust zin om te shoppen en/of een (of meerdere) terrasjes te pakken, dan kun je zeker in Enschede terecht! Leuke tip; Bardot heeft een heerlijke stadstuin waar je heerlijk kunt lunchen.


Lees ook de andere STAYCATION blogs:

Elfstedenroadtrip door Friesland

Uitwaaien in Castricum aan Zee

Maasbommel.. Even helemaal niets

Texel; Ibiza van het Noorden