Staycation: Amsterdam Noord

Zeg je in het buitenland dat je uit NL komt, dan is de volgende vraag vaak; Oh, Amsterdam? Alsof alle Nederlanders massaal in de hoofdstad wonen! Amsterdam is veelzijdig. Natuurlijk kent iedereen de Dam, het prachtige Centraal station of de beroemde grachtenpanden op de Damrak. Maar Amsterdam is veel meer dan dat. Heb je ook de NDSM werf weleens bezocht, geschommeld bovenop de ADAM toren, gefietst naar Durgerdam of geslapen in een brugwachtershuisje? Lees verder als je Amsterdam eens op een andere manier wilt bezoeken.

Slapen in een brugwachtershuisje

Ben je op zoek naar een unieke plek om te overnachten in Amsterdam? Dan zijn de brugwachtershuisjes van hotel SWEETS wellicht iets voor jou! Verspreid over 28 plekken vind je brugwachtershuisjes in Amsterdam.

Buiksloterdraaibrug

Het brugwachtershuisje dat je hiernaast ziet vind je op de draaisloterdraaibrug. Het is brugwachtershuisje nr 103, zoals SWEETS het noemt. Unieke plek want de brug is een draaibrug. De brug mag je niet bedienen, maar dat zorgt er wel voor dat je van je rust kunt genieten. Vroeger werd deze brug het kippenbruggetje genoemd. Deze naam kwam van het gekibbel dat er ontstond als twee auto's van beide zijden over de brug wilden rijden.


NDSM werf

De NDSM werf is een plek waar creatievelingen zich kunnen uitleven. Op deze plek vind je toffe streetart. De vetste streetart vind je in museum STRAAT , ook op de NDSM werf. Deze is nu (ivm de huidige maatregelen) tijdelijk gesloten. Ook vind je hier veel toffe horecaplekken, zoals Pllek en Noorderlicht Café. Deze plekken zijn op dit moment open voor afhaal. In de zomer schijnen hier ook héle toffe feestjes te zijn, zoals Pleinvrees Festival.

Schommelen op de ADAM toren

Een andere toffe plek aan de Noordkant van Amsterdam is de ADAM toren. Vanaf de top van deze plek heb je een 360 graden uitzicht over de stad. Wist je dat je hier ook op 100m hoogte kunt schommelen, met uitzicht over onze hoofdstad? Koop je tickets online , dan krijg je korting! Toegang tot de toren kost €12,50pp en voor €5 extra mag je met je benen over de rand bungelen.

Met de tandem naar Durgerdam

Op de NDSM werf kun je bij NDSM bikes fietsen huren om de omgeving te verkennen. Het leuke is; ze verhuren hier ook een aantal tandems! Voor slechts €20 kun je de hele dag rondtouren.
Vanaf de NDSM werf is het een leuke route om de omgeving van Amsterdam Noord te verkennen.


De route naar Durgerdam brengt je langs verschillende pittoreske plekjes. Zo start je je tocht langs de toffe streetart op de NDSM werf, fiets je vervolgens richting de ADAM toren. Even verderop kun je (als de musea weer open zijn) een tussenstop maken bij instagram museum WONDR.
Vervolgens via de Nieuwedammerdijk naar de Schellingwouderdijk om uit te komen bij Durgerdam.


Vanaf Durgerdam fiets je terug via Zunderdorp, een heerlijk kneuterig dorpje met oude huisjes (Zaanse stijl) en schattige bruggetjes. Deze totale route is ongeveer 30km lang, dus trek een middag uit om op ontdekking te gaan!

Tasty walk

Hou je van wandelen en lekker eten, dan is het concept Tasty Walk wellicht iets voor jou! In 21 (!!) verschillende steden in NL kun je een Tasty Walk boeken, en dus ook in Amsterdam. Iedere Tasty Walk neemt je mee langs 6 verschillende eetplekken en overal krijg je een smakelijk gerechtje. Je bepaalt zelf de volgorde van de restaurants die je bezoekt. Soms mag je een gerecht kiezen, soms word je verrast. Zo kregen wij o.a. bij De Wijnkaart een specialiteit uit Oost-Europa, zoetige lekkernijen bij Café Schinkelhaven en smulden we van een pizza van De Italiaan .
Je kunt kiezen voor verschillende arrangementen, voor ieder wat wils.
Boek je Tasty Walk via deze site .

Bloesempark

Midden in het Amsterdamse bos vind je een verzameling van 400 (!) Japanse bloesembomen. Deze bloesem bloeit maar gedurende een korte periode, dus als hij in bloei staat trekt deze plek érg veel bezoekers.