Staycation in Gelderland, Nederland

Staycation: Maasbommel

Reis jij normaliter ook de hele wereld rond, maar ben je in Nederland op veel plekken nog niet geweest? De zomer van 2020 is toch wel het ultieme moment om de prachtige plekken in Nederland te ontdekken. In het zuiden van de provincie Gelderland, midden in het Land van Maas en Waal vind je Maasbommel. Een dorp met slechts (+/-) 1300 inwoners, een molen, wat restaurants een mini supermarkt en verder vrijwel niets. En juist dát maakt dit een perfecte plek om lekker tot rust te komen.


To do

Hoewel Maasbommel een klein dorp is, is er in de omgeving, in het Land van Maas en Waal, genoeg te doen! Maasbommel behoort tot de gemeente West Maas en Waal, omdat het tussen die twee rivieren in ligt. In de omgeving kun je ook andere dorpjes bezoeken, of het water op, de Gouden Ham.

Staycation in Gelderland, Nederland

Rondtouren met E-choppers

Om de omgeving te verkennen, kun je e-choppers huren. Dit zijn een soort elektrische brommers, met kenteken, maar waar je zonder helm mee rond kunt crossen. Er zijn uitgezette (fiets)routes die je kunt rijden, maar je mag ook op eigen initiatief rondrijden. Deze toffe, mileuvriendelijke (want: elektrisch!) racemonsters zijn te huren via Groepsuitje Bergharen .

Staycation in Gelderland, Nederland

Sloep huren

Maasbommel ligt aan de Gouden Ham, een waterrecreatiegebied dat grenst aan de rivier de Maas. Een leuke manier om 'de Gouden Ham' te ontdekken, is door het huren van een sloep. Bij Riverside hebben ze een aantal 7-persoons sloepen en een 11 persoonssloep, die kun je voor een dagdeel huren. Dit is bij uitstek een manier om de waterrijke omgeving te verkennen.


Slapen: Bij tante Hanneke

Via AirBnB boekten wij een paar nachten weg, we sliepen ' Bij tante Hanneke '.
Dit tinyhouse heeft een sfeervol interieur, biedt slaapplaats aan 6 personen. Verder heeft het een heerlijke tuin, met o.a. een veranda, hangmat én heerlijke hottub, waar je 's avonds van de sterrenhemel kunt genieten. Ook is er een pizzaoven waar je zelf pizza's in kunt bakken. Kortom: een hele fijne plek waar je lekker kunt wegdromen.

Staycation in Gelderland, Nederland
Staycation in Gelderland, Nederland
Staycation in Gelderland, Nederland
Staycation in Gelderland, Nederland
Staycation in Gelderland, Nederland

Eten en drinken

Een fijn (vakantie)plek is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke eet- en drinkgelegenheden. Omdat wij deze plek (deels) in de Coronaperiode bezochten, hebben wij vooral eten afgehaald. Hier een aantal favorieten van de locals:

Staycation in Gelderland, Nederland

Beachterras Riverside

Die plek waar je ook sloepen kunt huren, heeft ook een heerlijk beachterras. Vooral de borrelplank is een echte aanrader! Riverside is ook een leuke plek om naartoe te gaan met kinderen, je hebt hier diverse speeltoestellen voor kinderen, met o.a. een groot springkussen en klimtoestellen.

Staycation in Gelderland, Nederland

Pizzeria Beban

Als je eigenlijk niet weg wilt van je heerlijke logeerplek (of door Corono niet weg mag...), kun je altijd pizza's bestellen. Pizzeria Beban heeft een ruime keuze en ze komen hem tot aan je voordeur bezorgen, ideaal toch?!

Moeke Mooren

Moeke Mooren is een viersterren hotel met restaurant in Maasbommel. Ze hebben heerlijke gerechten. Omdat het aan De gouden ham ligt, kun je ook afhalen tijdens je boottripje.

Bierbrouwer Oijen

Een leuke bierbrouwer waar je kunt genieten van speciaalbiertjes, maar ook een hapje kunt eten in het bourgondische restaurant.


Lees ook de andere STAYCATION blogs:

Glamping in de Achterhoek

Elfstedenroadtrip door Friesland

Uitwaaien in Castricum aan zee

Texel; Ibiza van het Noorden