Texel

Texel is het grootste waddeneiland van Nederland en wordt ook wel het Ibiza van het noorden genoemd. Je kunt hier heerlijk uitwaaien (letterlijk!). Je komt hier vooral naartoe om écht even tot rust te komen. Wist je dat het op Texel altijd frisser is dan in de rest van Nederland? Dat komt natuurlijk door de frisse zeewind die hier waait.


Je bent niet op Texel geweest als je geen foto met de bekende vuurtoren hebt, toch?! Deze bekende vuurtoren staat aan het strand bij Cocksdorp.
Met de Solex hebben we ook nog een bezoekje gebracht aan Den Burg. Dit is de 'hoofdstad' van Texel. Ongeveer de helft van de bijna 14.000 Texelaars woont er.


Lammetjes knuffelen

Als je denkt aan Texel, dan horen daar uiteraard de schapen bij. Texel heeft ongeveer net zoveel schapen als inwoners! Bij deze Schapenboerderij mag je met lammetjes knuffelen.

Solex rijden

Wij hebben het eiland verkend op de solex. Dit was een echte aanrader, je kunt in één dag het hele eiland rondcrossen. Erg leuk om te doen! Hier hebben wij de solexen gehuurd.

Zeven dorpjes

Op Texel zijn zeven dorpjes: Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp. Wij verbleven in de buurt van De Koog. Dit dorpje is echt ingericht voor toeristen. Leuk om van terrasje naar terrasje te wandelen en toeristische souverniertjes te kopen. Wat het extra leuk maakt, zeker in de zomer, is dat dit dorpje aan het strand ligt.


Juttersmuseum

In dit kleine schipbreuk- en juttersmuseum Flora vind je allerlei vondsten van de Texelse kust. Leuk uitje voor het hele gezin!

Texels bier

Bij deze Texelse bierbrouwerij kun je ontdekken hoe Texels bier gebrouwen wordt. Je kunt natuurlijk ook gewoon op het terras genieten van een Texels biertje.

Zelfpluktuin

Op loopafstand van de bierbrouwerij vind je de zelfpluktuin . De naam zegt het al, je kunt hier zelf je groenten, fruit en bloemen plukken.

Zeehondencreche

Helaas hebben wij geen bezoek gebracht aan de zeehondenopvang Ecomare , maar éigenlijk kun je deze plek niet overslaan!


Lees ook de andere STAYCATION blogs:

Glamping in de Achterhoek

Uitwaaien in Castricum aan Zee

Maasbommel.. Even helemaal niets!

Elfstedenroadtrip door Friesland