Eten zonder grenzen

Wat doe je als je tijdens de quarantaine niet op reis kunt? Dan haal je het buitenland toch gewoon naar je toe? Eind maart opperde Nicky het idee om als verrassing voor elkaar te koken uit een land naar keuze. Dat hij daarbij ook zorgde voor Duitse Schlagermuziek en in Lederhose met een broodje bratwurst beneden stond, was het begin van een toffe challenge. Om de dag verrasten we de ander met een gerecht naar keuze. Omdat wij geen keukenprins(es) zijn, speelde ook juist de kleding en entourage een grote rol.
We deelden onze 'eet-reis' via Instagram stories en daar kwamen al snel enthousiaste reacties op. Toen op een gegeven moment de krant én zelfs RTL Editie NL de challenge oppikten, gingen wij even 'viral' .
Een aantal van de landen die zijn langsgekomen in onze challenge, zijn landen die we zelf ook bezocht hebben. Over een aantal van die landen hebben we ook blogs geschreven, die vind je hieronder natuurlijk terug.

Cuba

Afgelopen zomer bezochten wij Cuba, met zijn prachtige natuur, kleurrijke straten, dikke sigaren, kleurrijke oldtimers en prachtige stranden. Lees hier de blogs over Cuba .

Curacao

Een van de eilanden van de Nederlandse Antillen en dé plek waar het hele jaar door de zon schijnt en het gemiddeld 28 graden is. Begin dit jaar bezochten wij dit heerlijke eiland, hier kun je de blog lezen .

Rusland

Ons tripje naar Moskou, de hoofdstad van Rusland, is voor ons erg bijzonder. De plek die wij ' Magisch Moskou ' noemen.. wat een prachtig Wonderland is dit in de winter.

Zweden

Typischer kan niet toch, alsof we in de IKEA zitten met de Zweedse balletjes?

Italië

Het land van de heerlijke pasta's, pizza's en wijn. Veel mensen zijn dól op de Italiaanse keuken. Vorig jaar bezochten wij Milaan voor een vrijgezellenfeestje .

Mexico

Een land dat zéker nog op het lijstje staat om nog naartoe te gaan. Wil je de Mexicaanse keuken alvast in huis halen? Haal dan tapas af bij het plaatselijke Mexicaanse restaurant .

Turkije

Er gaat niets boven een goede bak kapsalon toch? En zo support je gelijk je local! Wist je trouwens dat de 'kapsalon' eigenlijk uit Rotterdam komt?!

Griekenland

Ben jij ook zo dol op de Griekse keuken? Afgelopen najaar bezochten wij Athene, wat een toffe stad is dat! Hier kun je de blog over Athene lezen.

Portugal

Ook Portugal kan natuurlijk niet op het lijstje ontbreken. Als je zoekt naar een toffe stedentrip voor het voor- of najaar, overweeg dan zeker Lissabon of Porto eens, ook leuk voor een vriendinnentripje!

Bahama's

Onze reis naar dit paradijselijke eiland was een droom die uitkwam. Wist je dat je op de Exuma's zelfs met varkentjes kunt zwemmen? Lees hier de blogs over de Bahama's .

Spanje

Een favoriet vakantieland van een héleboel Nederlanders. Wij zijn vooral dól op de zuid-Spaanse steden, die zich goed lenen voor een stedentripje! Lees hier de blogs over Sevilla en Barcelona .

Vietnam

Dit Aziatische land wordt steeds populairder als (backpack) vakantiebestemming.

Argentinië

Argentinië lijkt ons een prachtig land, waar we graag nog eens naartoe zouden gaan.

Hawaii

Een grote droom kwam uit toen wij reisden door Oahu en Maui, eilanden van Hawaii. Een van de hoogtepunten was surfen op Waikiki beach en de roadtrip 'to Hana' . Lees hier de blogs over Hawaii .

Finland

Een stedentripje naar Helsinki maakte ons enthousiast om de rest van het land ook te ontdekken. Lees hier de blog over Helsinki .

Frankrijk

Met een stokbrood onder je arm, is Frankrijk toch wel kampeerland nummer 1. Frankrijk is zo divers dat er voor ieder wat wils is. Van heerlijke stranden, leuke steden tot prachtige natuurgebieden.

Engeland

Voor zijn werk ( Sparenti voetbalreizen ) reist Nicky meerdere keren per jaar naar Engeland. Wist je dat Manchester en Liverpool toffe plekken zijn voor een stedentrip?

Japan

Het land van de reizende zon, sumoworstelaars en sushi. Een land dat ons juiste door de tegenstellingen hypermodern en enórm traditioneel erg bijzonder lijkt.