Slapen in een fort

Ben je op zoek naar een unieke slaapplek in eigen land? En wil je ervaren hoe soldaten vroeger sliepen? Dat kan als je gaat overnachten in een (bunker in een) fort!
Fort Vuren is een fort in de provincie Gelderland (tegen de grens van Zuid-Holland en enkele km van Noord-Brabant). Dit torenfort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, hij ligt namelijk aan de Waal. Wist je dat dit fort zelfs tijdelijk een gevangenis is geweest?

De toren van het fort is het ronde gebouw in het midden van het fort. Het gebouw heeft gewelfde gangen en een grote koepel in het midden.

Contrescarp

Het ronde gebouw rond de toren noem je het contrescarp. Hier bevinden zich verschillende accommodaties om te overnachten. Van hotelkamer, ruim appartement, b&b, maar ook een bunker en je hebt naast het fort zelfs kampeerplaatsen.
Verschillende kamers zijn uit te breiden met extra personen, omdat de verschillende ruimtes in het Fort voorzien zijn van tussendeuren, welke dus geopend en/of afgesloten kunnen worden.

Commandantslogement

Dit appartement met ruimte voor 4 personen, ruime badkamer, eenvoudige keuken en zithoek is ideaal als je er even tussenuit wilt. Enthousiast geworden? Boek dan je accomodatie via de site van Fort Vuren .

Herberg ' De drie mutsen'

In het contrescarp vind je een kleine herberg De drie mutsen. Deze plek wordt normaliter gebruikt om het ontbijt te serveren. Ook kun je deze kleinschalige locatie afhuren voor een feest/partij. Omdat wij hier tijdens de lockdown verbleven, mochten wij hier met eigen gezelschap gebruik van maken. Een privébar in lockdown tijden, dat was dus een feestje!

Fortlodges

Naast het torenfort, met daaromheen het contrescarp, vind je hier ook luxe fortlodges. Deze zijn wat ruimer opgezet, met volledig uitgeruste keuken, ruime eetkamer en op de bovenverdieping twee ruime slaapkamers.

Fortwachterij

Wil je tijdens je verblijf genieten van een hapje en drankje, kun je dit bij de 'Fortwachterij' bestellen. Nu de horeca gesloten is, kun je hier gerechten afhalen en op je kamer nuttigen.

Glamping

Naast het fort zijn een aantal kampeerplaatsen, waar je met eigen tent kunt overnachten. Sinds 2020 vind je hier (in het zomerseizoen) ook glampingtenten welke je kunt huren. Je maakt gebruik van het algemene sanitair van het contrescarp.


In de omgeving

Gorinchem

In de omgeving van Fort Vuren vind je Gorinchem. Normaliter een bruisende stad waar je prima kunt winkelen en terrasjes kunt pakken.

Slot Loevestijn

Wil je terug naar de tijd van de ridders, gevangen en soldaten; oftwel de Middeleeuwen? Aan de overkant van het water vind je Slot Loevestijn. Een bijzondere plek met een rijke historie waar je ook kunt overnachten, maar ook bruiloften worden georganiseerd.

Het klompenpad

Vlak bij de ingang van het fort kun je het Klompenpad lopen. Ontdek op klompen het mooie buitengebied van de gemeente West-Betuwe. Meer info? Check deze site.

Fietsroutes

In de omgeving van Fort Vuren vind je verschillende fietsroutes. Je kunt evt. voor €15 per dag fietsen huren.