Barcelona

Als je op zoek bent naar een leuke, betaalbare stedentrip, is Barcelona echt een aanrader. Zowel met je partner als met vriendinnen, er is genoeg te doen! Verschillende (goedkope) vliegmaatschappijen vliegen meerdere keren per dag naar deze zonnige stad in het zuiden. Wist je dat Barcelona een van de weinige steden is die ook een heerlijk strand heeft?!

Voor gezelligheid en entertainment, kun je terecht op de Ramblas. Vooral de levende standbeelden maken deze straat een bezoekje waard.


Tibodabo

Daar boven op die berg... vind je een mini pretpark en twee op elkaar gebouwde kerken.

Poble Espanyol

Poble Espanyol is een openluchtmuseum. In dit ‘Spaanse dorp’, zijn verschillende regio's van Spanje nagemaakt. Hoewel dit schattige straatje er tof uit ziet, is dit allemaal nep..

Sagrada Familia

Dé eyecatcher van Barcelona is uiteraard de Sagrada Familia. Vooral als het zonlicht op de glas-in-lood ramen valt, is deze kerk vanbinnen prachtig! Het bezoekje aan de torens kun je overslaan, dit vonden wij niet de moeite waard.


Bunkers del Carmen

Vanaf deze bunkers, gebouwd tijdens de Spaanse burgeroorlog, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Casa Battlo

Wij bezochten dit huis van Gaudi tijdens St Jordi (nationale feestdag), het hele huis was versierd met rozen, prachtig!!

Park Guell

Niet te missen als je naar Barcelona gaat is Park Guell. Wist je dat je tegenwoordig een ticket nodig hebt om ‘de bankjes’ te bezoeken? Via deze site kun je deze tickets vooraf bestellen.


Rooftop pool

Een vriendinnentrip is niet compleet zonder een bezoekje aan een rooftop pool. Bovenop hotel Barcelona Center genoten wij van een hapje en drankje... en een duik in de jacuzzi!

La Fonda

Denk je aan Spanje, dan denk je toch aan tapas en sangria? Wij genoten onze laatste avond van de heerlijke tapas bij La Fonda.

Food festival

Op het moment dat wij in barcelona waren, konden we genieten van foodfestival All those . Dit foodfestival wordt meerdere keren per jaar georganiseerd, check de site hier !

Camp Nou

Voor de voetballiefhebbers is stadion Camp Nou een absolute must-see! Wil je de voetballers een keer live in actie zien? Sparenti biedt complete reizen en/of losse tickets voor FC Barcelona, klik hier .