Manchester

Manchester is de vierde grootste stad van Engeland. Bij mannen waarschijnlijk vooral bekend vanwege de voetbalclubs Manchester City en Manchester United. Maar ook een prima idee voor een vriendinnentripje naar datzelfde stadion, maar dan voor een concert!
Op verschillende blogs staat als één van de hoogtepunten van Manchester de trein naar Liverpool. Deze steden kun je natuurlijk combineren, maar ook in Manchester kun je je best een paar dagen vermaken.

John Rylands Library

Een van de highlights van de stad is de John Rylands bibliotheek. Als je hier rondloopt lijkt het of je in een Harry Potter film bent beland. Deze bibliotheek is gratis toegankelijk voor iedereen ouder dan 16 jaar.


Eten & drinken

In tegenstelling tot andere Europese steden, heeft Manchester weinig bezienswaardigheden. Wat doe je dan? Shoppen en eten & drinken natuurlijk! Aan leuke eet- en drinktentjes in Manchester geen gebrek! De leukste vind je hieronder!

Northern Quarter

De hippe wijk van Manchester is het Northern Quarter. Hier vind je allerlei hippe (vegan) eettentjes, maar ook veel streetart.

Mackie Mayor

Dit oude monumentale pand is tegenwoordig omgetoverd tot een enorme markthal, met voor ieder wat wils. Je kunt hier terecht voor een afternoon snack, maar ook lunch of diner.


The Ivy

Hip en happening, deze brasserie/cocktailbar in Spinningfields, een wijk in hartje Manchester. De entree, de trap naar boven, de vloeren op de eerste verdieping, de vergaderzaal, en zelfs het toilet is prachtig! Kijk je ogen uit en geniet van een cocktailtje op het dakterras.


Menagerie

Als je op zoek bent naar een instagram-perfect restaurant, dan moet je zeker even bij Menagerie langsgaan. Naast het kitscherige roze ballen-bad, staat er ook een gigantische vogelkooi! Rond de periode dat er (wereld)concerten zijn, hebben ze hier vaak een bijpassend menu, go check it out!


20 stories

In de wijk Spinningfields vind je op de 19de verdieping restaurant 20 stories. Vanaf het jungle dakterras hier heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Let op; deze chique tent heeft een dresscode, teenslippers en voetbalshirts worden niet gewaardeerd!

Refuge

In het voormalig Palace Hotel, met 10.000 m² aan ruimte, is The Refuge sinds 2016 geopend. Vooral de winter garden, een atrium in het midden van het pand, is prachtig! Houd de site in de gaten, want er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Barton Arcade

Helaas staan in dit mini winkelcentrum een hoop panden leeg, maar bij Pot Kettle Black kun je terecht voor een kopje koffie en een heerlijke lunch.


Flight club

Zoek je naar vertier in de avond, ga dan zeker naar de Flight club . In deze kroeg hangen tientallen dartbords, waar je je vrienden uit kunt dagen. Darten saai? Hier speel je social darts, het lijkt wel een videogame! Tussendoor worden er video's gemaakt, zodat je jouw 'bull's eye' nog eens terug kunt zien!
Nog niet overtuigd? Prima, want ze hebben hier ook heerlijke cocktails!

King street festival

Toen wij Manchester met hemelvaart bezochten, was het feest in King street . Een van de onderdelen was de prachtige bloemenshow, maar ook livemuziek en heerlijke hapjes en drankjes.

Etihad stadion

De reden van ons tripje naar Manchester was een concert (Spice Girls haha!) in het Etihad stadion.
Dit stadion is normaal thuisbasis van voetbalclub Manchester City. Wil je deze club live zien spelen? Via Sparenti kun je aan tickets komen.