Porto

Porto, de tweede grote stad van Portugal, een echte aanrader voor een stedentrip, in dit geval een vriendinnentrip! Samen genoten we van deze gezellige stad, het lekkere weer en de heerlijke port. Vooral vanaf Gaia, aan de overkant van de rivier Douro, heb je een heerlijk uitzicht op het kleurrijke Porto.


In de stad hangt een leuke sfeer, sommige plekken zijn (nog) niet erg toeristisch. Behalve het stukje Zona Ribeirinha, waar wij overnachtten. Dit is de boulevard langs de Douro, de vele restaurantjes en straatartiesten zorgen voor veel bedrijvigheid. Porto is een relatief kleine stad, dus alles is op loopafstand.. let wel op de stad is erg heuvelachtig!


Portugese tegels

Overal waar je kijkt vind je azulejos: prachtige, kleurrijke beschilderde tegels. Veel gebouwen zijn er mee versierd.

Station São Bento

Midden in het centrum van Porto vind je dit prachtige treinstation. Versierd met 20.000 beschilderde tegels, staat het bekend als één van de mooiste treinstations ter wereld.

Sint Ildefonsus

De buitenkant van deze kerk is bekleed met de blauw-witte tegeltjes. Wat een pláátje, vooral de buitenkant van deze kerk.

Igreja do Carmo

Deze kerk is bijzonder, omdat er precies naast nog een kerk gebouwd is. Wederom versierd met de prachtige Portugese tegeltjes.


Gaia

Aan de overkant van de rivier Douro ligt Gaia. Je kunt deze stad o.a. bereiken over de Ponte Dom Luís, de bekende stalen brug. Gaia staat bekend als de plek van portwijnen, hier zitten verschillende bekende porthuizen. Vanaf deze stad heb je het mooiste uitzicht op de gekleurde gebouwen van Porto.

Livraria Lello

Wist je dat deze bibliotheek inspiratie was voor J.K. Rowling bij het schrijven van haar bekende Harry Potter boeken?
De studenten in Porto lopen trouwens ook met een soort zwarte cape rond.. niet omdat ze fan zijn van Harry Potter, maar omdat dat hier traditie is..

Vespa tour

De laatste dag sloten wij af met een vespa tour door de stad. Julio bracht ons langs de hoogtepunten en ook het strand hebben we bezocht. Boek hier deze toffe vespa tour.


Kabelbaan

Vanaf de bekende brug kun je met de Teleférico de Gaia afdwalen naar de boulevard van Gaia. Heerlijk toeristisch, maar wel leuk om te doen. Je krijgt er een prachtig uitzicht op Porto voor terug. Als extraatje kun je met je kaartje ook nog een gratis portje proeven bij Quevedo Port.

Watertaxi

Om de rivier Douro over te steken, kun je natuurlijk gebruikmaken van de brug. Maar je kunt voor een klein prijsje ook met de watertaxi naar de overkant!

Trammetje

Vanaf het centrum rijdt autentiek trammetje 1 een paar keer per uur langs de rivier de Douro naar het strand.


Port-proeven

Als je in Porto bent, kun je het drinken van een port natuurlijk niet overslaan. Wij brachten een bezoekje aan Sandeman, een van de bekendste porthuizen.

Eten & drinken

Genieten van het heerlijke eten en drinken, kun je op een heleboel plekken in Porto. Hieronder onze favoriete plekjes.

The Wine-box
Leuk tentje om 's avonds een hapje te eten en wat te drinken, centraal gelegen.

Base
Een klein parkje midden in het centrum, heerlijke plek om te proosten met de zon op je gezicht.

Praia da Luz
Deze plek aan het strand ontdekten wij tijdens onze Vespa tour. Heerlijke plek waar locals regelmatig van de zonsondergang genieten.