Sevilla

Deze zonnige stad in het zuiden van Spanje is een echte aanrader voor een stedentrip. Als je er even een paar dagen tussenuit wilt, het zonnetje tegemoet, dan moet je zeker die kant op. Je vliegt vanaf Nederland binnen 3 uur naar Sevilla.

Real Alcázar

Real Alcázar is het koninklijk paleis van Sevilla. Vandaag de dag wordt dit paleis nog gebruikt als de koning en koningin in Sevilla zijn. Dat maakt dit het oudste paleis van Europa is dat nog in gebruik is. Je kunt deze plek, met zijn prachtige tuinen, dagelijks bezoeken. Boek hier vooraf tickets, zodat je niet in de lange rijen hoeft te wachten.


Kathedraal Sevilla

Midden in de stad vind je de kathedraal van Sevilla, een van de drie grootste gotische kerken ter wereld. Wist je dat dit vroeger een moskee was, maar na de verovering op de Moren, door de Christenen tot kathedraal is verbouwd?!

Metropol Parasol

Deze houten constructie op Plaza de la Encarnación is de grootste van de wereld! Vanaf het plein neem je de lift omhoog naar de 250 meter lange loopbrug. Op het hoogste punt, het Balcón Panorámico, heb je een prachtig uitzicht over Sevilla. Tip! Bekijk een prachtige zonsondergang vanaf het topje van de Metropol Parasol.

La Terazza de EME

Aan het eind van de middag verplaats je je deze kant op voor een heerlijk glas sangria en een prachtig uitzicht over de kathedraal en de stad. Bovenop EME Catedral Hotel.

Rooftop pool

Even afkoelen doe je bovenop boetiekhotel Las Casas del Rey de Baeza . Wij overnachtten hier niet, maar vroegen vriendelijk aan de receptioniste of we van de faciliteiten gebruik mochten maken.. en dit was prima (de brutale heeft de halve wereld!).


Plaza de Espãna

Het beroemde plein waar deze stad om bekend staat. Op deze plek komen veel mensen om rond te wandelen en van het zonnetje te genieten.
Je kunt hier ook romantisch samen ronddobberen in een bootje in de gracht.


Sevilla FC

Als je deze stad in het voor- of najaar bezoekt, kun je cultuur snuiven door een thuiswedstrijd van Sevilla FC bij te wonen. Via Sparenti kun je tickets voor een wedstrijd boeken.