Exumas

Wauw. Deze plek is écht het paradijs op aarde. Kraakhelder water, hagelwitte stranden, dít was echt de Bahama's uit onze dromen. De Exuma's zijn een groep van ruim 360 eilanden en zijn onderdeel van de Bahama's. Het is ongelooflijk duur om hier te verblijven, wereldberoemde celebrities hebben hier een eigen eiland (o.a. Johnny Depp, John Travolta en Eddy Murphy) . Wij verbleven daarom op eiland New Providence , het eiland waar ook de hoofdstad Nassau zich bevindt. Maar omdat wij deze prachtige eilandengroep wel wilden bewonderen, boekten wij hier een dagtocht (per boot) naartoe via Harbour Safari's .
Op de terugweg maakten we een tussenstop op een enorme zandbank en waren we echt even 'alleen op de wereld'.

Pig Island

Wist je dat je op een eiland van de Exuma's met biggetjes kunt zwemmen? Wacht.. wat?! Ja, op 'Pig Island' (officiële naam van het eiland is Big Major Cay) leven echte biggetjes. Omdat ze van toeristen (op boten) eten krijgen, hebben de biggetjes zichzelf leren zwemmen. Er gaan verschillende verhalen rond over hoe ze op dit eiland terecht zijn gekomen. De leukste vinden wij het verhaal dat een ontdekkingsreiziger de biggetjes als voedsel hier had achtergelaten, om het later op te halen, maar de weg terug niet kon vinden!
De biggetjes scharrelen rond over het witte strand en komen graag op toeristen af, zeker als zij voedsel bij zich hebben. Er zijn ook kleine biggetjes, die liggen lekker te luieren in een schaduwplekje onder de bomen.

Hagedis eilandje

Omdat de bootreis van Nassau naar Pig Island erg lang duurt, zijn er onderweg een aantal tussenstops. Zo bezochten we ook het (onbewoonde) eilandje waar enorm veel Bahamaanse rots leguanen leven.

Staniel Cay

Op dit eiland stond voor ons een heerlijke lunch klaar. Voor de echte durfal kun je hier via een steiger de zee in stappen tussen een heleboel nurse sharks.. .. dit hebben wij even overgeslagen!

Zandbank

Op de weg terug naar Nassau kwamen we een enorme zandbank tegen, waar we een laatste tussenstop maakten. Hier vonden we zelfs een echte conch schelp. Hierin leeft een soort zeeslak, waar de beroemde conch salade van gemaakt wordt.