Europa Park

Ben je op zoek naar een tof attractiepark en kun je de Efteling en Bobbejaanland inmiddels wel dromen? Dan is Europapark misschien wel iets voor jou! Net over de grens in Duitsland, midden in het zwarte woud vind je het grootste themapark van Duitsland. Europapark is meer dan 150 voetbalvelden groot en heeft meer dan 100 attracties!

Dit pretpark is opgedeeld in 15 verschillende Europese landen, ieder aangekleed in thema.


Ieder land heeft naast zijn eigen aankleding, ook zijn eigen specialiteiten. Voor iedereen dus wat wils! Opvallend vonden wij trouwens dat het park echt prachtig groen is!
Als je vanuit Nederland een bezoekje brengt is de trip ernaartoe ruim 5,5 uur. Wij maakten er daarom een lang weekend van en hebben het park 2 dagen bezocht.

15 landen in één dag

Wie kan nu zeggen dat hij op één dag 15 Europese landen heeft bezocht? In Europapark zijn de volgende landen te vinden: Italië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Griekenland, Rusland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Scandinavië, Spanje, IJsland. Onze favorieten waren IJsland (want; Wodan en Blue star) en ...

13 achtbanen

Wat? Ja! In Europapark zijn 13 (!!) achtbanen! Onze top 4:
- Wodan (houten achtbaan)
- Blue fire (binnen 2 sec tot een snelheid van 100 km/u afgeschoten, vervolgens in de grootste looping van Europa)
- Silver Star (een van de hoogste achtbanen van heel europa!)
- Euromir (draaiende karretjes)

Tips en tricks

- Start je dag met de tofste achtbanen achterin het park, dan is de rij nog niet zo lang, én ben je meteen goed wakker!
- Nog een tip waar wij erg blij van werden; bezoek Europapark op een doordeweekse dag. Check ook even of de Duitsers en/of Fransen dan geen schoolvakantie hebben. Wij gingen in de laatste week van April en hebben nergens langer dan 30 minuten in de wachtrij gestaan!
- Download de app van Europapark; hierop vind je een kaart van het park, met daarbij de loopafstanden en wachttijden.

Food Loop

Als je tussendoor een hapje wilt eten (of wilt drinken) zijn er in alle landen bijpassende restaurants. Maar hoe tof is dit restaurant in Rusland? Je bestelling komt hier vanuit de keuken via een achtbaan (met looping!) zo jouw kant op.

Virtual Reality

Twee attracties in Europapark bieden de mogelijkheid om een VR ervaring op te doen. Er is zelfs een nieuw woord voor achtbanen met een VR reality: coastiality.

- Bij Alpenexpress Coastiality kun je voor een extra toelage van €2,- zelf kiezen welke virutele wereld je wilt ontdekken. Je kunt deze attractie ook zonder VR bril bezoeken.
- Eurosat coastiality hier betaal je €6,- en stap je echt even in een andere wereld.

Met kinderen

Naast de 13 achtbanen en andere toffe attracties, is er voor (jongere) kinderen ook voldoende vertier.

Italië

Zo kun je in teatro bella bolla genieten van een vogeltjesshow geheel in thema carnival in venice.

Engeland
- In het globe theatre kun je een aantal keer per dag een acrobatiek show bekijken, de moeite waard!
- Voor de voetballiefhebbers; in de arena of football stap je in een enorme voetbalschoen (botsauto) en kun je met jouw team proberen te scoren met een enorme bal.

Even afkoelen

Op een warme (zomer)dag kun je in de twee waterachtbanen Atlantica superplash en Poseidon even afkoelen.

Evenementen

Hoe tof! In Europapark organiseren ze een aantal keer per jaar ook toffe evenementen. Iedere zomer vieren ze Sommernachtsparty en in het najaar kun je genieten tijdens Oktoberfest!

Rulantica

Vanaf eind november 2019 kun je naast Europapark ook een bezoekje brengen aan waterpark Rulantica.

Ettenheim

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in een Europapark hotel te verblijven, maar vaak betaal je dan de hoofdprijs.. Het pittoreske dorpje Ettenheim ligt op slechts 10 minuten rijden van Europapark. Wij boekten via AirBnB een appartement in dit Duitse vakantiehuis.