Bachelorette Milaan

Wat is er leuker dan gevraagd worden om een vrijgezellenfeestje te organiseren?
Samen met patricia ( www.patgaatoppad.nl ) werd ik gevraagd om voor een gezamenlijke vriendin het vrijgezellenfeest te organiseren. Een avondje op stap in een stad in de buurt is natuurlijk harstikke leuk; maar wij als reisgekken wilden uiteraard iets unieks plannen.
Hieronder een aantal tips als jij hetzelfde plan hebt... of als je zelf wel zo verrast zou willen worden, stuur deze link dan door ;) !


Budget

Voordat je gaat beginnen met organiseren; spreek vooraf een budget af. Niet alleen als planners, maar ook met de rest van de groep! Wees transparant over de kosten en betrek de anderen door bijv. mee te laten denken. Het is 'gebruikelijk' dat de bruid/bruidegom niets hoeft te betalen, dus je moet er rekening mee houden dat je die kosten verdeelt over de rest. Binnen het budget rekenden wij; transfer, vlucht, verblijf, activiteit en avondeten. Wij kozen ervoor om de drank exclusief te doen, zodat ieder persoon zelf kon bepalen hoeveel geld hij/zij hier aan wilde besteden.


Eten, drinken & slapen

Als je er voor kiest om naar Italië te gaan, kunnen pizza, pasta en wijn natuurlijk niet ontbreken in je programma. Ook hierin kun je het zo duur maken als je wilt. Hieronder op een rijtje hoe wij hier invulling aan gegeven hebben.

Picknick in het park

Parque Sempione leent zich om overdag te picknicken. Op korte afstand vind je verschillende supermarkten of take-away pizzeria's. En natuurlijk kan een fles limoncello niet ontbreken!

Italiaans diner

Bij restaurant Miscusi (op 8 min loopafstand van Queen hostel) kun je voor €25 pp genieten van een heerlijk Italiaans driegangendiner (inclusief 2 drankjes!). Met een groep van 16 vrouwen moet je vooraf wel even reserveren.

Queen hostel

Een absolute aanrader als je met een groep betaalbaar wilt overnachten in Milaan, boek dan een slaapzaal (tot 12 personen!) in het Queen hostel. Wij sliepen hier voor €25 per persoon (per nacht). Hierbij was (eenvoudig) ontbijt inbegrepen.


Activiteiten

Afhankelijk van het gestelde budget, ga je op zoek naar passende activiteiten.

Stadswandeling

Wij kozen voor 'low budget' en hebben zelf een wandeling door de stad gemaakt. Tip; vraag of anderen een (of meerdere) 'bezienswaardigheid' uitkiest waar hij/zij iets over wilt vertellen. Hierdoor krijgt ieder een stukje verantwoordelijkheid; ieder wil tenslotte zijn best doen iets leuks te vertellen!

Spelletjes in het park

Sluit de stadswandeling af in het park, zodat je even kunt bijkomen. Je kunt dit combineren met een (late) lunch. Wij deden hier (onder het genot van een hapje en drankje) een spelletjesmiddag.
Van foto opdrachten, een muziekquiz tot aan 'wie ben ik', maak verschillende teams en neem het tegen elkaar op. Voor evt spelletjesmateriaal stuur mij even een berichtje (info@reizeniseenfeestje.nl)

Kroegentocht

Een vrijgezellenfeest is niet compleet zonder geslaagde stapavond. Vanuit het hostel waar wij verbleven werd een kroegentocht georganiseerd. Zij brachten ons naar bar/discotheek LoolaPaloosa en dit werd een feestje!


Hoogtepunten Milaan

Het vrijgezellenfeestje draait natuurlijk om de gezelligheid, maar als je dan toch in Milaan bent, kun je de volgende plekken eigenlijk niet overslaan:

Duomo

Trekpleister van Milaan is natuurlijk de Duomo, de grootste kathedraal van Italië! Dit enorme bouwwerk staat midden in het centrum van de stad.

Galleria Vittorio Emanuele

Voor de shopliefhebber met een dikke portemonnee; hier vind je alle luxe merken onder één dak. Leuk om doorheen te lopen, en áltijd druk met toeristen.

San Bernardino alle Ossa

Dit is niet 'zomaar' een kerk. Het kapelletje naast de kerk heeft namelijk een bijzondere inhoud.. hij is 'versierd' met menselijke botten.

Castello Sforesco

Bij de ingang van stadspark Sempione, op 10 minuten loopafstand van de Duomo, vind je dit prachtige kasteel.

Arco della Pace

Aan de achterkant van stadspark Sempione (waar je heerlijk kunt picknicken) vind je deze enorme look-a-like van de arc de Triomphe uit Parijs!


Bijkomende kosten

Heel leuk, zo'n tripje naar Milaan... maar met welke kosten moet je (naast de activiteiten en eten & drinken) nu eigenlijk rekening houden?

Vervoer naar de luchthaven

Vraag in je omgeving of er mensen zijn die een 9-persoonsbusje hebben, dat scheelt benzine en parkeerkosten. Vlieg je vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven, dan kun je met de trein met korting richting het vliegveld ( en terug ) reizen.

Vliegtickets

Met onze grote vriend(in) Ryanair vlieg je voor een prikkie richting Milaan (en andere bestemmingen!). Wij vlogen voor €53,61 pp retour naar Milaan!

Transfer

Eenmaal geland op het vliegveld in Milaan, moet je nog richting centrum. Voor €6 (enkele reis) brengt de Terravision bus je naar centraal station in Milaan ( vooraf reserveren !).

Metrodagkaart

Om je snel in de stad te kunnen verplaatsen, is het ideaal om een 24h metrokaart te kopen. Je kunt deze op het centraal station van Milaan kopen en betaalt €4,50 pp. Wij verbleven welgeteld 30u in de Italiaanse stad, dus voor ons was deze 24h metrokaart ideaal.

Team Bride

Wil je net zulke leuke petten als wij hebben bestellen? Via Aliexpress zijn ze voor een paar euro van jou! Ze hebben nog veel meer leuke accessoires (wel ruim vantevoren bestellen!).