Helsinki

Op zoek naar een bestemming voor een stedentrip? Denk dan zeker eens na over Helsinki! Helsinki is de hoofdstad van Finland. Vanaf Nederland vlieg je hier binnen 2,5 uur naartoe! Helsinki is een bijzondere bestemming, in alle jaargetijden. In de winter is het maar kort licht, terwijl in de zomer de zon (bijna) niet onder gaat!


Wij bezochten de stad eind november, wanneer de zon al om half 4 's middags onder gaat, waardoor het al vroeg donker is.
Als je (in de winter) een bezoekje aan Finland brengt, zoek dan zeker ook de sauna op. In Finland is de sauna erg populair, er wordt gezegd dat er bijna net zoveel sauna's als inwoners zijn (5 miljoen!).


Temppeliaukion Kirkko

Deze bijzondere kerk is gebouwd in een rots, erg indrukwekkend. Door de koperkleurige koepel heeft de kerk een mooie akoestiek. Hier worden dan ook vaak concerten gegeven. Op deze plek, iets buiten het centrum, kun je even tot rust komen. Je betaalt drie euro entree.

Skywheel

Vanuit dit enorme reuzenrad heb je een mooi uitzicht over de stad. Vooral een aanrader als de zon bijna onder gaat.
Leuk weetje: er is zelfs een sauna cabine in één van de gondels.

Allas sea pool

Allas is een saunacomplex met ook een aantal buitenzwembaden. Deze buitenbaden drijven op het zeewater, het lijkt alsof je in de zee zwemt. Het hele jaar door is het water 27 graden.. dat was nu íets te koud! Hier kun je vooraf tickets bestellen.


Helsinki Cathedral

Deze grote witte Domkerk is letterlijk het hoogtepunt van de stad, vanuit de verre omtrek kun je hem zien. Vooral 's avonds is de Domkerk mooi verlicht.
Onderaan de trappen van de Domkerk vind je Senate Square, het middelpunt van de stad. In de maand december vind je hier een grote kerstmarkt.

Café Regatta

Dit cafeetje, met slechts 4 tafeltjes, is de moeite waard om een bezoekje te brengen. Vooral tijdens de feestdagen heerlijk kneuterig met kitcherige kerstversiering.
Proef hier zéker de lokale cinnemon rolls, heerlijk!!

Karaokebar Wallis

Voor een gezellig avondje uit kun je terecht bij karaokebar Walli's. Van Spicegirls tot aan ABBA, je kunt hier uit volle borst meezingen! Formule-1 coureur Kimi Räikkönen is de eigenaar van deze bar, dus er is een kans dat je hier celebrities spot!


Porvoo

Wij brachten ook een bezoekje aan Porvoo, een heerlijk kneuterig dorpje op slechts 50 km afstand van Helsinki. Leuk om even doorheen te wandelen en bekend wegens de rode boothuisjes.