Hawaii - Oahu

De bestemming uit onze dromen.. Hawaii, de 50ste staat van Amerika! Hawaii is een eilandengroep en bestaat uit 137 eilanden, ontstaan uit vulkanen. De bekendste eilanden zijn Oahu, Maui, Kauai en Big Island. De meeste vluchten van en naar Hawaii vertrekken vanuit Honolulu, wat Oahu het meest toeristische Hawaiaanse eiland maakt.


Ook wij vlogen vanuit San Francisco naar het zonnige Oahu, waar ook de hoofdstad van Hawaii, Honolulu ligt. De vlucht vanuit San Francisco duurt nog 5 uur, Hawaii ligt echt midden in de oceaan!
Hawaii staat bekend om zijn prachtige stranden, maar ook de bloemenkransen en Hula danseressen. Deze prachtige bloemen groeien hier 'in het wild'.


Door het tropisch klimaat liggen de temperaturen het hele jaar rond de 25 tot 35 graden.
Deze toeristische trekpleister wordt vooral bezocht door Amerikanen en Japanners. Vanuit Nederland is het een erg lange reis (ruim 20 uur!) dus wordt dit vaak gecombineerd met een rondreis langs de Westcoast van Amerika.

Meer blogs over Hawaii lezen? Lees hier de blog over Maui .


Honolulu / Waikiki beach

Het bruisende hart van Oahu. Alleen de naam Honolulu klinkt toch al exotisch?! Je vindt er de bekende winkel- en foodketens zoals in andere wereldsteden. En net zoals in andere metropolen vind je in downtown Honolulu ook toffe streetart.

Honolulu (Waikiki beach) is een fijne plek om te verblijven om vanuit hier de rest van Oahu te verkennen. Vanuit hier worden allerlei excursies georganiseerd. Maar wij geven de voorkeur aan een huurauto, zodat je het eiland op je eigen tempo kunt verkennen.

Waikiki beach

De zonnige wijk van Honolulu! Het megatoeristische, volgebouwde strand hebben wij links laten liggen (behalve voor de surfles!), hier was het overdag véél te druk. Het stukje strand bij Hilton Hawaiian Village was wel heerlijk, vooral aan het eind van de dag.
Een leuk plekje om te eten is het pleintje bij Kuhio Avenue (Blue Water Shrimp and seafood) waar dagelijks een soort foodmarket is, waar je tussen de 'locals' kunt eten.

Shoreline hotel

Het kleurrijke, pas gerenoveerde Shoreline Hotel maakte ons verblijf nog een beetje leuker. Dit hotel ligt centraal gelegen in Waikiki beach. Het kleurrijke neon meets nature thema was door het hele hotel doorgevoerd, aan ieder detail is gedacht! Hoogtepuntje (letterlijk!) is het heerlijk kleurrijke zwembad bovenop het dak.

Surfen

Dé plek waar het surfen ooit bekend geworden is.. Waikiki beach! Als je dan ergens je eerste surfles neemt, dat is dit dé plek! Hele goede golven, vooral voor beginners. Het lukte ons beiden om gelijk de eerste golf te blijven staan!
Zorg dat je 's ochtends erg vroeg les neemt, het wordt gauw erg druk in het water.

Pearl Harbor

Pearl Harbor is de haven van Oahu waar de Japanners in 1941 Amerika aanvielen. Er kwamen veel mensen om het leven, waaronder op de USS Arizona, het eerste schip dat door de Japanners werd gebombardeerd. Dit schip ligt nog altijd op de bodem, erboven is het indrukwekkende USS Arizona monument gebouwd.

Pearl Harbor ligt erg dicht bij het vliegveld, dus plan je bezoek voordat je weggaat of als je net aankomt. Boek hier vooraf je tickets.


Favoriete strandjes

Als je denkt aan Hawaii denk je natuurlijk aan de echte bountystrandjes. In mijn fantasie is het op die strandjes totaal niet druk.. Rond Waikiki beach blijft dit bij een droom.. want wát is het hier druk! Een gemiddeld strand aan de costa Brava is er niks bij..
Gelukkig hadden wij een huurauto die ons naar de idyllische plekjes rond het eiland kon brengen. Want de strandjes uit mijn dromen zijn we wel tegengekomen.. in het noordoosten van Oahu!

Kailua Beach

Wit strand, helder blauwe zee. Dit strand is in 1998 (20 jaar geleden!) uitgeroepen tot mooiste strand van de USA. En dat snappen wij wel!

Lanikai beach

Nog zo'n heerlijk strand, op slechts 1,1 mijl afstand van Kailua Beach. Die wuivende palmbomen geven toch een ultiem vakantiegevoel?!

Sandy beach

Vanaf het uitkijkpunt bij de bekende Halona blowhole kijk je uit op Sandy beach. Hoewel de zee hier erg wild was, was het strandje zelf erg rustig. Wij waren hier bijna alleen!


Hanauma bay

Hanauma bay is een natuurreservaat, op slechts 20 minuten rijden van Honolulu.
Een relaxte plek om de dag mee te starten, vooral om te snorkelen! Er zwemmen veel zeeschildpadden en kleurrijke vissen.. bij ons lag er zelfs een zeehond te chillen op het strandje!

Let op; je betaalt hier entree en Hanauma Bay is gesloten op dinsdagen (weten we uit ervaring…).

Dole plantage

Als je denkt aan Hawaii, dan denk je ook aan ananassen! Op Oahu vind je dan ook een echte Dole plantage. Leuke plek om ook met kinderen naartoe te gaan. Je leert hier hoe annanassen (en andere vruchten) groeien.
Hoewel wij allebei niet dol zijn op ananas, was deze verse ananas heerlijk!

Byodo-in Temple

Aan de voet van het Ko'olau gebergte ligt de Valley of the temples, met ook de Byodo-in Temple. Deze tempel is een replica van de 950 jaar oude tempel in Japan en symboliseert de historische band die Hawaii met dat land heeft. Je bereikt de tempel via een begraafplaats, een indrukwekkende plek.


North shore

Een stuk minder toeristisch dan het drukke Honolulu is de noordwest kant van het eiland. Het noordwesten van het eiland wordt Northshore genoemd. Bekend om mooie strandjes, leuke foodtrucks en mooie zonsondergangen.

Strandjes

Enkele strandjes aan de Northshore die wij zeker de moeite waard vonden:
* Laniakea: hier liggen regelmatig zeeschildpadden op het strand!
* Waimea beach: in de zee ligt een rotsformatie waar vanaf gesprongen kan worden.
* Kawela beach: het strand bij het Turtle resort is rustig maar ook prachtig!

Sunset beach

Héle toffe plek om de zonsondergang te bekijken. Dit bekende strandje heeft ook de welbekende scheve palmboom, die door locals wordt beschermd.

Foodtrucks

Op de weg langs het strand vind je verschillende foodtrucks die heerlijk eten serveren.